Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kniv i magen


I mjuka fåtöljer i en pyntad foajé
satt jag och drack rött
skrattade och levde
med vänner

I en kall snödriva
låg du och läckte rött
plågades och dog
ensam

I mellan vita lakan på ett dyrt hotell

låg jag och sov

vandrade på sommarängar

i gnistrande drömmar



I mellan kirurgers händer i en operationssal

låg du och kämpade

kanske,
vandrade på sommarängar

eller i mörkaste mardrömmar

Det skrämmer mig
att jag inte ens vaknade till

för en sekund
när du
tog ditt sista andetag


Att jag inte vaknade
- när du dog




Fri vers av Hoya
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 18:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hoya
Hoya