Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slottsstaden

Hej, jag heter Ronald Fredriksson och kommer ursprungligen från Moskva. Jag är född 1971 och har bott på olika ställen hela mitt liv, dels för mina föräldrar arbetat på ambassader i princip i hela europa och dels för att jag själv jobbat inom en branch som innebär mycket resor, 1998 fick jag nog av att resa och bosatte mig i Malmö, Slottsstaden, närmare bestämt fridhemstorget där jag öppnade en cateringfirma med specialinriktning på Grekisk mat, det skulle jag aldrig gjort. Jag kan inte laga mat. Det blev inte så bra, det där, jag satsade ju en del pengar, tog lite lån, det gick åt helvete, käpprätt åt helvete, slutade med konkurs, jag gick i konkurs.
Min lägenhet i Slottsstan blev utmätt av fogden och jag fick tag på en andrahandsetta ute på Lindängen, socialen betalade, för att få lite extrapengar började jag jobba lite svart på James Grill, bara ett par kvällar i veckan, lite när det behövdes, över jular och nyår och så, högtider mest. på nyår år 2000 träffade jag Susanne, inget snack om saken, blixtförälskelse, inga pengar hade jag, men charmen satt kvar, det dröjde inte länge innan jag flyttade in till susanne, ute på Sergels väg, precis vid havet, vi hade en fin tid jag och Susanne och på midsommarafton år 2002 gifte vi oss på kallbadhuset här i Malmö, under sommaren hade jag den lyckligaste tiden i mitt liv, Susanne bjöd på smekmånad, vi åkte till franska rivieran och slog runt på tu man hand, men till hösten hände något, Susanne upptäckte en knöl vid knäleden och det visade sig vara en elakartad tumör, cancer, Susanne blev svagare och svagare, och på den 24/12 2004 förlorade jag Susanne.
Jag är så jävla ensam




Prosa (Novell) av Sten Hansi
Läst 648 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2005-10-31 22:24



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Blues. Trösteord. Jo, livet kan vara rått och hårt. Per
2006-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi