Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm 2010


Surdeg

Mjukstart
är inget för kärlekens gryning
när sockret saknar kraft att jäsa

Tolvslagets klimax
får vi aldrig uppleva
på grund av våra livs självupptagenhet

Smaklökarna har åldrats
men kan ännu förnimma
en skymt av skymningens surdeg

Sagotanten väver musteriets drömmar
bakom verklighetens trasiga rullgardin
när natten blivit till faktum.




Fri vers av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-16 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm