Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är drömmen nära... Mon frère...

Måtte den bära fullt ut
annars slår jag bakut
då blir det skjut, tjut
av gråt absolut!

6 mars kl 12
står jag på det golv,
som finns i det rum, som en gång var
Carl Michael Bellmans, ser hans cistern...
Han spelade inte luta, som det sägs...

Måtte väggarna tala
berätta om Dig Käraste Broder...

Som om Du varit där...

Nå skruva fiolen,
hej, spelman, skynda dej!
Kära Broder, hej!
Svara inte nej,
svara ja, så blir vi glada.
Sätt dej du på stolen
och stryk din silversträng!
Röda stråken släng
och med armen sväng:
gör ej fiolen skada!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-18 23:42



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Ska Du till Södermalm i Stockholm, till Bellmans hus, på Urvädergränd och resa bakåt i tiden och gå i samma hus som Bellman växte upp i ..... lycklig resa ....

Bellman hade ju tre instument, en cister, en citrinchen och en mandolin. Och just cistern kallade man för luta, men det var ju ett helt annat instrument .....
2010-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt