Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hade räckt med ett: Oh!

Glad, som en lärka
skall man helst vara.
Ens sorg vill ingen se
inte minsta tecken
på den alls märka...

Skratta ut eländet
det är beskedet man får
om man får något alls
för det mesta
folk bara åt sidan går...

I Sverige ingen död finns
hur mycket det än i en efter
nån förlorad, det brinns...

Man får förslaget: Gå vidare nu du!
Åt det, som har varit helst blunda
se det, som noll sekunda!

Det, som var, det är ju borta!
Aska! Se framåt!

Och jag tänker om de förlorar nån
som de tycker mycket om
och saknaden och tomheten fyller deras liv
och ger deras öppna sår ännu mera riv
då tror jag att de fattar
att i sin sorg man inte lätt skrattar
inte ens om man den om och om igen nattar...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-21 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt