Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

efter att ha tillbringat natten i denna högst generösa läsesalong
vill jag delge dig några reflektioner...




Ost och lyriska utsvävningar


Man dikter likna kan vid ostar
(nu en och annan säkert hostar…)
men ge dig nu till tåls ett slag
för fanken – hör nu på ett tag

Nog har du mjuka dikter sett
en del av dem har även svett…
det finns hos vissa en rondör
en ganska fadd, som liknar smör

hos andra har du sett en kant
som värnar orden – inte sant
och stundom har du mött en mur
och hoppat mot den, blivit sur…

men du har även hittat kräm
med bildning ganska angenäm
du likaledes funnit ord
så spröda att du tänkt på mord…

men vissa lyser med en glans
du aldrig sett, ej någonstans
då drabbas du av glädje ny
och smaskar i dig Port Salut…

Ånej, jag parar ingen dikt
med ost… befängt! ger tanken gikt!
men strax i arla morgonstund
min macka säkert för till mund…





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 1076 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-22 07:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
härlig!
2011-08-20

  Carola Zettergren
Mm..en riktig goding är den ju, lagrad och fin!:)
2010-10-11

    ej medlem längre
Jag älskar ost och denna din härliga rimdikt!:)
2010-02-22

  Monika A Mirsch VIP
god och rolig är du du rytmens mästarinna - osten och dikten - ja smaken och lukten i ett och detsamma
2010-02-22

  stenhur VIP
Njutning får min själ uti
elegant ostologi
2010-02-22

  © anakreon VIP
Du är en rimsmed av yppersta märke!
Välskriven, roande och välformad text som belönas med en hjärtlig applåd!
Calle
2010-02-22

  Carola Zettergren
Grattis grattis till placeringen!:)
2010-02-22

  Elaine.S VIP
Underbar läsning, den kan få ligga och lagra sig hos mig:))
2010-02-22

  Carola Zettergren
:):)Ostbrickan ; ett säkert kort!!!!
2010-02-22

  ULJO
Du är fyndig du.
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP