Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiration från texterna i första söndagen i fastan sjungs på sv.ps 137


Psalm i fastetid


Ett altarbord, en duva, ett lamm
förklaringsbergets ord
och Kain möter sitt samvetes skam
en gåta begravd i jord

Ett ristat kors, förklarat men gömt
ett dop genom evig tid
Den gåvan kostar vad själviskhet glömt
ett svärd genom himlens frid

Vår räddare ska gripas och dö
bli upphöjd på korsets stav
Ge jorden liv, som ett mognande frö
stå upp ur dödens grav

Men all vår kärlek ropar sitt nej
att döden ska ta vårt hopp
En självisk tanke – var kvar du för mig
bli kvar som en själ, en kropp

Då ger du oss dig själv som ett bröd
en bägare i ditt namn
Och Satan viker i kärlekens glöd
vår räddning i gravens famn




Bunden vers av korpfjäder
Läst 380 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-22 17:39



Bookmark and Share


  walborg
Tack för tankar till dagens texter!
2010-02-22

  Gunnel André VIP
I lördags mediterade jag nästan fyra timmar inför en altartavla som du med denna psalm sätter ord på. Jag läser dina rader om och om igen....vad är det jag inte ser?
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder