Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var tog Mollgan vägen?

När jag ser dig
med dina nya vänner
och nya kläder
och nya frisyr
shoppa efter det senaste denna fredag eftermiddag

så letar jag febrilt i folkmassan runt omkring oss
i detta jävla köpcenter
efter någon som jag kan låtsas ihop med
någon lika tuff som du

som jag kan låtsas vara kompis med
som jag kan diskutera mina manikyrnaglar med
som jag kan låtsas byta min mörkaste hemligheter med
och som jag kan gå arm i arm med

jag glömmer inte
jag bara förtränger

och så jag hör dig på avstånd skratta
sådär högt och överdrivet så folk vänder sig om i förskräckelse
men det märker förstås inte du
perfekta du
du tror dom tittar av hemlig lust eller nåt

då kommer allting tillbaka
samtidigt
och obarmhärtigt

jag letar ännu febrilare
och tårarna är på väg snart
men jag vill inte släppa fram dom
för du ska inte få se mitt nederlag

jävla människor
är det ingen som kan låtsas vara min kompis
bara för fem minuter
men alla stressar förbi
utan att märka att jag övergiven står i fredagshetsen
och tittar på min gamla väninna

för jag vill inte visa
att du vann denna gången
att du fick rätt

och att jag blev över




Fri vers av den ensamma kycklingen
Läst 764 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-11-01 21:59



Bookmark and Share


  Moa Martinsson
Oxå hoppade tiden tillbaka 15 år, dit där jag inte vill vara igen. Du beskriver känslan så bra att jag hamnar där mot min vilja. Underbart!!!
2005-12-19

  Natalie VIP
Jättefin, verkligen jättefin
Vet hur det kan kännas :/
Inte alls kul
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

den ensamma kycklingen
den ensamma kycklingen