Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset i varje människa

I varje människa

finns en gränslös evighet

Din del av oändligheten

är oändlig

Vi är kärleksfullt sammanbundna

genom det gudomliga medvetandet

men ändå så pass åtskilda

att vi kan älska varandra

i en uppskattande glädje

över det unika

som finns 

i varje människa




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 803 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2010-02-25 10:29



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Javisst är det så! Vi återspeglar alla något av det gudomliga - men ibland är våra speglar grumliga...
2012-06-10

  Militsa
Ja ljuset finns i oss alla, synd att inte alla kan hitta till ljuset.
2012-01-25

  Hanna Mari Wallin
mer av sådana här budskap
hoppfullhet är en gåva...
2012-01-06

  Linda CH VIP
Upplyftande och hoppfullt skrivet.
2011-11-11

    ej medlem längre
"Unika, olika, men ändå lika som bär" som någon (Lasse Tennander, månne?) sjunger. . .
2011-03-05

  sommarmoln
Vacker och tilltalande...letar den sig in och sprider glädje...
2010-11-22

  Cosmic Johanna
En mycket fin dikt...

eterisk och sann i sitt ljus:-)

De ljusa poeterna har även flockats kring den.

varma applåder!
2010-04-10

  korpfjäder
Om du skulle skriva det här som en tanketext, som en del i en "texter för dagen" skulle jag nog ta till mig det mer än som den står nu.
Men innehållet är gott att dela oavsett form!
2010-03-22

    ej medlem längre
Mycket fint, en text att ta till sig...
2010-03-22

  livsdans
Ja :-) den gillade jag! På sitt sätt på samma tema som min!
2010-03-03

  Agapius
Min vän!
Dessa ord är bland det starkaste du har skrivt!
Så kommer tårarna...
2010-03-02

  Pauline Pousár
Kim Stranne sjunger: Jag är unik, unik som alla andra och ibland så klarar jag av att va mig själv.

Din text får mig att nynna på den med en gång.. Mycket fint
2010-02-27

    ej medlem längre
Att upprepas
i varje..
2010-02-27

  Mr Lindemann VIP
En värld är varje människa, befolkad av blinda varelser i dunkelt uppror ... Det är natt men så lugnt att ljuset brinner utan att fladdra i ett klar sken når den ut
till den som är modig nog att ta emot den
2010-02-25

  poetlinan
"Din del av oändligheten är oändlig" Är oändligt vackert sagt! Mycket bra!
2010-02-25

  Elaine.S VIP
Wow!! fint att läsa, så sant!!
2010-02-25

  walborg
Vackert som ett evangelium för mig! Varmt tack!
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP