Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

får man önska döden?

 

 

får man önska döden

då gör jag det

 

inte för mig

men för han som ligger där

han som måste vändas

 

matas

 

bytas på

 

han som inte har orden längre

 

blicken är oseende

tidvis glimtar det till av liv

för att lika snabbt slockna ut och dö

 

ja jag önskar honom döden

han som ligger där

inte gammal men sjuk

en spillra av sitt friska jag

 

han som matas av sin fru

troget kommer hon efter jobbet

leende måste hon orka

 

hon går hem

gråter kanske en skvätt

för att sedan torka tårarna och fortsätta

dag efter dag

 

ja jag önskar honom döden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 540 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-25 11:57



Bookmark and Share


  aol
ja verkligen bra skriftat
2010-03-04

    baruk
Instämmer, som vanligt, med högt värderade Mr Lindemann!
2010-03-02

  Mr Lindemann VIP
Ja, ibland kan döden ses som något som man väkomnar
eller som en kär vän
2010-02-25

    användarvänlig
Tack för din givande vinkel
2010-02-25

  Sommarnattsljus
Stark dikt om ett svårt ämne. Bra skrivet! När det gäller själva frågan så tänker jag också; det är så lite vi vet. Vad vet vi om vad han behöver innan han går till andra sidan? Vad vet vi om vad hans maka behöver? Kanske att han behövs för att du ska ha ett jobb?

Det är så lite vi vet. När jag känner på liknande sätt om någon annans liv, brukar jag lämna över frågan till min Högre Kraft och be om mod att fortsätta trots allt jag inte vet eller kan göra något åt. Tack för en angelägen text!
2010-02-25

  Annie b'larsson VIP
Mycket välskrivet, om något mycket svårt.

"får man önska döden?"

får får man - jag skulle tänkt lika dant. Det
svåra är att man inte vet något, egentligen.
2010-02-25

  Nina Nightwish
Stark text.. Sorgligt när ett människoliv har slocknat, men ändå inte..
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan