Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev för några år sedan...


Livet är som ett tevespel (?)

Du dör
Game over
Bara att starta på nytt
Vi tar det från början
Vi gör om våra liv
så som vi ville ha dem
Vi klarar våra mål
och tar oss till slut till sista leveln
Där kommer vi på
att det var vägen dit som var rolig
Nu när allt är slut
finns inga extraliv
och du är färdig att gå under
Du bestämde dig tidigt
för att slutet som du ville nå
var viktigare än att tänka på stunden
Att rädda prinsessan kändes större
än att klara det omöjliga hoppet
Att döda den onda kungen
var viktigare än att hitta sakerna i början
I spelets värd finns alltid en omstart
du kan klara livets hinder och sen återfödas
Du kan misslyckas och dö
men ändå få en andra chans
Men tro inte att när du går bort
att det kommer en skylt som säger:
Vill du starta om ditt liv från början
eller dö för alltid?
Det finns inget sådant val
Rädda prinsessan idag
och ta vara på livet
Du varken har eller kommer att få
de extra stunder som du kanske hoppas på




Fri vers av Julia S
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-28 16:06



Bookmark and Share


  JohnSilver
Applåder i massor!
2010-02-28

  JohnSilver
Applåder i massor!
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Julia S
Julia S