Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske ett liv


Ett dån av dun som dött


Det fanns en tid
nej tider
då allt var stort och glatt

då lekte trasten virvelsång
och tranan välte jord

men bortom sol och västanvind
stod skuggan kyld av skräck
en isvind och en vintertid
ett dun i väntans våld

Då tänkte jordens minsta sång
en tanke
kanske två
och störtade i bäckravin
med famnen full av tro

en tid
nej kanske tider
då allt var stort och glatt

men tonerna av bortom allt
fanns kvar när tiden gått

ett liv av bråda dagars id
en dag av evig längtan
men natten väntar vintertid
när tanken störtat vår

så faller minsta sångens ton
i droppar av sig själv
men ingen hör vad ingen sett
ett dån av dun
som dött






Fri vers av korpfjäder
Läst 356 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-02-28 17:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oh, så vacker så vacker, men också mycket djup!
2010-03-14

  © anakreon VIP
Å vad jag tycker om att tycka om den här - en av de finast texterna på denna sida på mycket, mycket lång tid.
Calle
applåderar
2010-03-02

  Mr Lindemann VIP
Om någon har vett i skallen och väljer texter som skall bli medlemmens val, så är det bara och läsa denna texten och sedan välja den
2010-03-02

  Gunnel André VIP
Jag blir stum - av många orsaker....ser en korpfjäders stilla virvlande i sommarvärmens ensamhet och tillsammans med snöflingorna...
2010-03-01

  inutimonster
åh vad jag tycker om den här!
2010-03-01

    glasa VIP
dunsångsbroderat
vackrare
sannare
närmare
innerligare
än
den vackraste
rim


frost

ni vet sådär när rimmen slår ut i blommor
på träslotthusens fönster i vinter iskallaste
tiden
då de fönstren immar
andas

här skriver
sjunger
sången

som
dun

tack ! för skönheten som sträcker sig så
långt ut
in

bort

men ändå
hit

kärleksdjupets höjd
2010-03-01

  Carola Zettergren
Fantastiskt! Hejdundrande applåder!!!
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder