Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärnfritt också...

Jag satte mig bredvid en dam på bussen.
Jag såg att hon höll i två kryckor.
På golvet stod en väska full
med varor, som hon hade handlat.

Hon tittade på mig och sa till mig:
-Du klarade dig fint förbi min rullator.

-Javisst, sa jag, det gick bra. Det var inte svårt.

Hon fortsatte:
-För ett år sedan bröt jag benet. Först satt jag i rullstol,
nu sista tiden har jag gått med kryckor och det har gått bra.
Rullatorn har jag haft med som extra stöd nu för att ta mig
fram över snö och is på gator och trottoarer... Men nu är
visst våren på väg, is och snö har försvunnit från vissa
vissa ställen. Så i morgon skall jag ut och cykla, ett
år sedan jag cyklade sist, jag har saknat det så...

-Gode tid, sa jag, i detta is-och snökaos, hur skall det
gå till? Du slår kanske i det lagade benet?

-Oh nej, jag cyklar bara där det är isfritt!





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-28 18:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ler gott hon hade kontroll :)
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt