Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världsepidemi?

Varje dag slocknar liv,
dör i droger?

Många lider av osamvete,
svarta hjärtan säljer narkotika till ungarna.

Ungdomar som inte vet att det är gift
och att det leder till konsenkvenser.

De är nyfikna
men för sent upptäcker de en dag
en mamma eller släkting
död i sin säng.

Politiker vill inte se eller höra,
har svarta glasögon på,
igentejpade öron.

Ingen pekar på frågan:
För varje dag slocknar fler och fler
liv .

När ska ni bli medmänskliga,
lämna likglitigheten och se vårt problem?

Zarife Demir, 2010, Stockholm.




Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-04 23:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har två vänner på kyrkogården pga heroin.
2010-03-16

  Karina"Kia"
Livets hårda skola,livets * glömma och förlåta* lekande lätt med narkotika kan tros,svika och livet låta stilla somna bort .vilkA tankar. Jag tankar in i huvudknoppen av en sann dikt.KarinaKia
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR