Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med anledning av Haiti och Chile


Tsunami

Vågorna kommer från lugn sjö.

På en minut blir de större, stora som berg.

Höga människoskrik.

Unga och gamla jämrar sig.

Skriken blir högre och och högre.

Jordbävning och våg.

Dödar, människor i massor.

Från alla världens hörn.

Har dött. Kroppar som flera dagar bärs av vatten.

Sen tar de DNA prov.

Det är 40 grader varmt.

Skadade lik sväller och ruttnar.

Tunga lukter på gator.

Humanistens hjärta brinner i saknad.

Sorg kväver individer.

Krig tar miljoner liv.

Men det räcker inte.

Jordbävningen blir en katastrof.

Flera tusen släcks.

Hemlöshet och försvunna minnen.

Chockade hundar på jakt efter husse eller matte.

Många liv går under jord.

Havet tar deras liv.

Naturens grymhet.

Ett litet land som Sverige.

Förlorar många.

En pappa förlorar två söner.

Han upptäcker dem genom ett armband.

Som TV visar.

Med torkade tårar i ögon.

Och skrivandes byråkratiska papper.

För att ta hem kroppar.

Hans sorg räcker inte till.

 
Zarife Demir, 2010-02-22, Stockhom.




Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 382 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-04 23:52



Bookmark and Share


  firefire
otäckt,men viktigt att skriva om,ej glömma! Bra av dig!
2010-03-12

  aol
ohyggligt starka rader
2010-03-11

  walborg
Så ofattbart mycket smärta.
2010-03-05

  Annmargreta
Det är fruktansvärt vad vi människor är små när
naturen visar sina krafter!
Mycket bra skrivet.
2010-03-05

  peter markurth
mkt stark
2010-03-05

  stenen/ Yv Ericsson
oj. detta är så stort. och obehagligt att ta till sig. men jag tackar för din fina text! så sammanfattad och välskriven.
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR