Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vardag


Var öppen för vardagens poesi


Se fågeln utanför ditt fönster
Han kvittrar sin morgonsång
lyfter dig ur din nattliga tyngd
Se husens solblänkande öppna rutor
som vingar av glas
Se de glada trasorna som vinkande händer
skakar med rytmiska rörelser
Öppna också du ditt fönster
och låt morgonens daggfriska sidenvind
svepas om din nattvarma kropp
Se den färggranna trasmattan
som hänger på din trista bakgård
Se de fladdrande nytvättade lakansseglen
Låt dig inte jagas av klockans visare
Se det silvergrå dammet på bordsskivan
med ett finger kan du där rita in dina drömmar

Var öppen för vardagens poesi








Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 479 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-05 15:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instämmer! Man behöver inte skriva poesi, det kan räcka att ha ett "skaldiskt sinnelag".

Att se det silvriga i bordsytans damm - så mycket trevligare än att förfasa sig över hur ostädat det är! :-)
2011-04-11

    Maria Malm
Härliga bilder ur vardagen.
2010-03-07

  ~~*MariamAurore*~~
helt ljuvliga rader
så fint :)
2010-03-06

  Måna N. Berger
Så fin vardagspoesi! In i mitt hjärta blåser vårens friska vindar, jag associerar till vårstädning när jag läser och jag tar med förtjusning till mig följande befrinade rader:

"Låt dig inte jagas av klockans visare
Se det silvergrå dammet på bordsskivan
med ett finger kan du där rita in dina drömmar"
2010-03-05

  Eva Helene VIP
Att se det stora i det lilla, snart en bortglömd konst. Fint!
2010-03-05

  Fredrik Stillesjö
Håller helt med, denna vardagens poesi gör livet mer värt att leva. Hälsar vännen Fredrik
2010-03-05

  Carola Zettergren
Ljuvligt underbart det här, mycket fint kreerat, lekfullt och elegant med säker hand och stadig penna!Applåder!
2010-03-05

  Delora
Se det silvergrå dammet på bordsskivan
med ett finger kan du där rita in dina drömmar

Tack, det är precis vad jag tänker göra idag. Vardagspoesi när den är som bäst!
2010-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Utsökt!
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors