Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första flugan

*

en modig liten fluga flög precis förbi mitt öra
årets första som äntligen vågat sig ut
små men ack så värmande saker för själen att höra
ger en mening åt varje sekund, varje minut

*

tänk att vi har så lätt för att glömma
vända oss inåt när allt runt omkring fryser till is
att vi till och med förlorar förmågan att drömma
inte längre vågar blicka framåt på något vis

*

ett hjärta av sten kan tyckas så okrossbart
liksom det hopp som en gång brann djupt därinne
men att sanningen är en helt annan blir så uppenbart
en modig liten fluga surrar förbi och väcker ett minne

*

på vägen hem tänkte jag när jag gick längs stigen
kanske är det inte så märkligt att vi hamnat i denna värld
när vi kan sitta trygga hemma i vår soffa och se alla krigen
medan vår nästa tvingas ta till och förgås av hatets svärd

*

så tack du underbara, lilla modiga fluga
för att du trotsade den dödliga kylan därute precis
för att du kom till mig då jag satt ensam vid min stuga
fick mig att smälta och vakna till liv ur min is

*




Fri vers av Freeman
Läst 845 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-03-22 19:10



Bookmark and Share


  Anna*
Tänkvärt och snyggt där till och med en fluga kan ha en sådan värmande funktion ☼
2011-01-13

  Agnes Scott
den lilla modiga flugan är kanske där allting början, anledningen till att vi någonsin vågar oss ut ur vår is. om flugan står för det allra minsta hoppet, det lilla ljuset som får oss på fötter igen. ingenting är för litet för att vara viktigt.

mycket fin fikt, meningsfull
2010-04-21

  Connie
Jag upplever en äkta naturnära rikedom i uttryckssättet!
2010-04-12

  Rumi
Jag förstår inte hur du gör men du lyckas grymt bra. Helt underbart att läsa!
2010-03-31

  Lasseman VIP
Jösses! vad vi tänker lika många många gånger min vän!.. Kraaaaam Lasse
2010-03-28

  Lady Alassa
Välbehövlig hyllning av ett av våra vanligaste husdjur.
2010-03-23

  Gunnar Hilén VIP
Den här är GOD !
2010-03-23

  aol
en underbar vr hyllning skapar din fluga
2010-03-22

  Eva Langrath VIP
ett stort tack till den lilla flugan som gav upphov till så många tänkvärda ord.

"så tack du underbara, lilla modiga fluga
för att du trotsade den dödliga kylan därute precis
för att du kom till mig då jag satt ensam vid min stuga
fick mig att smälta och vakna till liv ur min is"
2010-03-22

  Sunlight
Förstår precis!:)
2010-03-22

  Larz Gustafsson VIP
Egendomligt att så motbjudande varelser som insekter kan skapa så behagliga associationer.
Om det hade varit en albatross eller en grävling...men en fluga!
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman