Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och ungarna

Det lilla djuret
och musen, fågeln
den lilla kroppen-
bekräftande
mitt varande
och drömmen om den älskade
så nära




Fri vers av vera gade VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-06 13:23

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Tack Björn -alltid uppmärksam! Presens particip kan missbrukas - men här har ordet bekräftande en särskild innebörd: ett pågående, fortgående...bekräftar är mera avslutat, en gång för alla. Istället för och hade jag kunnat skriva liksom - fast då hade det inte talat till titelns och. Så har jag tänkt, kanske mera känt. tack igen!
2010-03-15

  Björn Nilsson VIP
Undrar om det stör om "bekräftande" filas ner till "bekräftar"? Och kanske om "och" försvinner ur rad två ...?

Det lilla djuret,
musen, fågel,
den lilla kroppen
bekräftar etc etc
2010-03-14

  Annie b'larsson VIP
Jag tycker den här är fin.
Så är det ofta. Det lilla, det sköra, bekräftar mig! Jag som är en stor o farlig människa, som när som helst kan trampa ner och skövla, ifall jag ville.
En viktig dikt bland mycket annat trams här på sajten.
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP