Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill göra mer

*

jag vill göra mer för världen
än att gå i gamla hjulspår
göra mer för den äkta kärleken
än att leva i bojor i alla år

*

känna att min tid inte varit förgäves
när åren gått som aldrig kommer tillbaka
fylla min bägare med renaste visdom
och låta alla i min väg få smaka

*

jag vill göra mer för världen
än att stänga in mig i trygghetens bubbla
göra mer för att inte fastna i lögnens nät
och sluta mina dagar med att grubbla

*

kunna säga till den som ska ta över
att jag tog tillvara på varje minut
se min nästa med sanning i blicken
och säga att jag kämpade ända till slut

*

jag vill göra mer för världen
än vad jag vet att jag förmår
men aldrig någonsin ge upp drömmen
om att morgondagen blir bättre än igår

*




Fri vers av Freeman
Läst 1052 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-03-09 22:31



Bookmark and Share


  Kim VIP
Säger detsamma, precis vad jag behöver nu i blåsvädret!
2011-05-22

  Anna*
Jag är så glad att jag hittade den här texten just nu! Nu stämmer jag in i varje rad, bokmärker och applåderar ♥
2011-05-09

  Somebody-else
Vilken bra och välskriven dikt. Skitbra verkligen.
Du vet vad du gör :)
2010-10-09

  bluesatin
Fantastiskt! Helt fantastisk och uttrycksfull!!! Jättetalande tycker jag denna text är om hur det verkligen kan vara om jag inte tar till vara livet, tar risker, gör lite mer än min lathet säger mig. Tack för denna viktiga text. Ha det gott vännen.
2010-08-20

  Katten
underbar text!
2010-05-01

  Connie
Ett av de paradoxala budorden lyder:

Om du gör en god gärning kommer människor att anklaga dig för att ha dolda, själviska motiv. Gör goda gärningar i alla fall.
/Kram
2010-04-12

    Pivvi
*ler* där har du satt ord på min vilja i livet också, en vilja som kan trassla till det lite för en ibland
2010-03-26

  aol
underbart trösterik text,
2010-03-22

    Lindizz
Rakt ur hjärtat, riktigt fint om att vilja så mkt gott för världen. Poesi på hög nivå.
2010-03-11

  Suzy med punkterna
Underbart hoppfullt skriver du
2010-03-11

  Frökenfanny
Helt underbart!
Du får verkligen fram budskapet så bra.
Förstår vad du menar, ibland blir man mer eller mindre frustrerad över att man kankse inte riktigt lyckas med allt det där.
Som man så gärna vill ! Men antar att man inte är mer en människa
2010-03-10

  devilsangel
Visar på stort, varmt hjärta och en stor vilja att göra nåt extra för en värld som ofta är tragisk.
Jättefint vännen!
2010-03-10

  Sunlight
Djupt uppriktig känsla ur hjärtat
Så fint
Poesin spränger bojor...
2010-03-09

  Eva Langrath VIP
En innerlig önskan om att hitta sin väg.
2010-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman