Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi var aldrig menade våra liv


Våra hjärtan slår i takt
med döden
Inga tårar i världen
kan hjälp en tömd själ

Skrattar och ler i förbifarten
Lurar dem som står i periferin
Vi skriker inombords
men får en vaggvisa till svar

Desperation under ögonlocken
som aldrig når ut
Förtappade och glömda
som askan där glöden tagit slut




Fri vers av Sländan
Läst 456 gånger
Publicerad 2005-11-03 22:27



Bookmark and Share


  Christian_H
Den här var tung, väldigt vemodig. I början på rad fyra så står det "kan hjälp en tömd själ", jag har inga direkta kommentarer till den meningen mer än att de saknas nog ett A i hjälp(a)!? Annars är denna som jag skrev innan tuff och sorgset uppbyggd. Blir direkt tagen av denna. Du skriver bra, träffsäkert, med känsla och använder orden fint.
2006-11-13

    Agnieszka
mörk dikt med en underbar titel. den fångade mitt öga och jag hade inte kunnat inte läsa dikten.
du skriver vackert i denna ångestfyllda smärta.
2006-01-23

  Rublev
Mörk och vemodig dikt
som berör med sina målande bilder:
”Vi skriker inombords
men får en vaggvisa till svar”

Och väcker viktiga frågor:
Varför har själen tömts?
Finns det några som står nära centrum,
och kan de se igenom våra fasader och masker?

trots allt blir det här för mig en dikt som utmanar till att söka äkthet och sanning och att gå vidare i livet...

Funderar: Blir mer lättläst om du inte har dubbelt radavstånd.
Vill du ha luft, så lägg in blankrader på väl valda ställen...
Prövar:

Våra hjärtan slår i takt
med döden
Inga tårar i världen
kan hjälp en tömd själ

Skrattar och ler i förbifarten
Lurar dem som står i periferin
Vi skriker inombords
men får en vaggvisa till svar

Desperation under ögonlocken
som aldrig når ut
Förtappade och glömda
som askan där glöden tagit slut
2005-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan