Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nina Ahlzen

purpur är inte rött
det är svart

maran har rest sig
vrängt sin stolta skepnad
ut mot den larmande
blekhetens hop

sfärerna har lagt sig i nedan

tyst

där kysser han dina fötter
så blöder  hans läppars sår

flammande

i sältan av den utsprungna gråten
rider svedan vidare

obönhörligen  

glöder brännjärnets 
röda i mörkrets dunkla

lågar

nätternas svartaste natt

 

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 1021 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2010-03-11 16:14



Bookmark and Share


  Lily Lisbon
Varenda hår på kroppen reste sig. Här är hon, ja, här är hon
Tack
2018-04-10

  Per Teofilusson
det har hänt ngt m din diktkonst (då menar jag inte för ditt generösa och högintressanta projekt att skriva i ngn favorits stil, vilket du gör med den äran), du utvecklas snabbt.
2010-03-15

  Lili Samuelsson VIP
galopp galopp här är ninabäjben i ett nötskal
2010-03-12

  aol
så träffande sant, en suverän dikt,
2010-03-11

  Suzy med punkterna
Supoerbt......unikt.....strålande!
2010-03-11

  Nina Ahlzén
Men! Sötaste vän, så fint och innerligt! (nu börjar jag ju böla..) Wow, tack!
2010-03-11

    Maria Malm
Kraftfullt..utan omsvep..
2010-03-11

  Catharina Edin VIP
Mycket Tjusigt detta!
2010-03-11

  stenen/ Yv Ericsson
Otroligt jävla bra Carola! Va kul ock skickligt du gör detta!!Heder åt dig!
2010-03-11

  Anders Perols
Mörkt och mustigt skrivet. Snyggt.
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren