Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nägra kärleksrader till min älskade


Viska din hud mot min

Viska din hud mot min.
Det finnes ju ingen som du.
Detta har sagts i mångtusende år
och jag säger det till dig nu.
Glöm blåsten i regntugn höst,
glöm vintern, så isande svår
och torka från ögat din tår,
du, tillvarons skönaste tröst!

Viska din hud mot min.
Det finnes ju ingen som du,
den dagen, då livet känns stort och skönt
och då livet har gått itu.
Din famn ger mig lugn, ger mig frid,
din hand på min panna är sval.
Hos dig finns ej rum eller tid,
det finnes ej tystnad, ej tal.

Viska din hud mot min.
Se, våren snart åter är här!
Och vinterns makter mister sin kraft
då du kommer min själ så när.
Se solen, känn värmen på nytt
och blomman på dikesren!
Ty kölden och vintern har flytt
och livet är möjligt igen!




Fri vers av baruk
Läst 391 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-03-11 21:30



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Bra och berörande
du plitar ned känsliga ord som når fram hos den som läser denna texten så
2010-07-31

  Pauline Pousár
Åh, det är som när jag blir kär! Varje dag. I den där blicken, andetaget mot min hud! Underbart att läsa!! Tack!
2010-04-12

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Jag säger som alla andra- Mycket, mycket vackert!
2010-04-06

  Junitvillingen
Vilken sagolikt ljuvlig rubrik!! Och under rubriken hittar jag en skön dikt med fin "ton"...gissar att din älskade läst denna och riktigt myste över de välformulerade, mjuka orden. Finfint detta!!
2010-04-01

  Yrre VIP
Mycket ljuvlig läsning, tack!
2010-03-30

    sårosa
wow, tycker om hur du vänder på meningarna. lyfter fram nya betydelser
2010-03-14

    leelee
Så vackert skriven, blev alldeles varm...Tack!
2010-03-11

  walborg
Innerligt vacker kärleksdikt - som musik skriver Du.
2010-03-11

    ej medlem längre
Jättevacker kärleksdikt på min ära!
Jätteapplåd!
2010-03-11

  stenen/ Yv Ericsson
Jamen så otroligt musikaliskt och vackert! och ovanligt..Bra!
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

baruk