Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alexander,




Det finns inga ord
för hur ont en människa kan göra

Han är ett varmt brus
som tränger in i mig vågor
Han har osynliga händer
som rör mina nerver
och innanför väggarna av ben och hud
blåser mitt hjärta hänfört

Obesvarat

Det finns inga ord
för hur vacker en människa kan vara
För av himlens lyster är han vävd
Längst med hans gyllenkyssta nacke
virrvlar stoft från guds andetag
hans toner, bris av mirakels vokaler

Och tröstlösa är stjärnorna med sitt avund
över hur han med sin blicks vita eld
bryter horisont
bryter sinnenas naturlagar
Då jag skådar täcket av rymd
faller uppåt och tappar andetag

Jag ber om nåd
Hur ont får en människa göra?

Om jag kunde gå in i döden
och bli fossil
att vila under ditt kindben
mellan dina ögon
Du skulle aldrig behöva veta
att inuti dig, planterar jag mig
Som ett ljus flätat kring dina handleder
sovandes under din sköld

Intill din själs bo
vaktar jag
brinner jag
och lever
Trofast väktare av din låga
som jag aldrig kan bli värd

Obesvarad

Det finns inga ord
för hur ont en människa kan göra




Fri vers av veritaserum
Läst 521 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-03-12 17:46



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Änglavackert! Imponerande bra skaldat. Denna bokmärkes av mig!
2011-07-31

  aol
underbart skaldat
2011-02-28

  Ninananonia VIP
Vacker ,vacker! :)
Orden berör alla som läser denna fantastiska dikt.
2011-02-28

  Heikki Hellman
Underbart vackert diktat. Sparar
2011-02-26

  Kolväsen
En tidlös saga.
Brinnande, blå löpeld sprider askan i luften.
Jag ser speglar.

Du visar ännu en gång hur du kan skapa
kött av bara luft.

Du är.
2010-12-06

    idream
Unik. Rörande. Helt fantastisk!
2010-09-18

  Tillbringaren VIP
Imponerande.
2010-08-02

  Nina Ahlzén
Jag stormgillar det här. Ditt unika språk bär och frågorna i texten berör på många plan. Stycket som börjar ;"Om jag kunde gå in i döden och bli fossil..", briljerar.
2010-03-16

  Vildkärlek
mycket mycket fint och vackert skrivet konstigt att ingen kommenterat denna text
2010-03-13
  > Nästa text
< Föregående

veritaserum
veritaserum