Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mörkret känns doften av blodfläckad vind

En skugga mot himlens och stjärnornas glans
en osynlig frestares steg
och tryggheten flydde nån helt annan stans
i natten blir rikeman feg

Ett nödrop ur djupen i ökenlandskap
en ödla som tappat sin svans
och livet som flydde i rovdjurets gap
vem visste var väktaren fanns?

Förtvivlade strupar som blottats i strid
en träskmark av bottenlös gråt
När flykten är tidens förtvinade frid
och jorden tycks lagd i försåt

Var är du då, Herre, du fårflockens grind
en borg som har tappat sin mur?
I mörkret känns doften av blodfläckad vind
ett offer, ett nystyckat djur

Här väntar en herde, en oskyddad själ
och fårflocken tystnar i skräck
I natten syns skuggan, vem ville oss väl?
ett brev, men i osynligt bläck

En skrift och en mening, försåtlighets ord
i natten är ljuslågan het
Att rädda ett folk, att bli ett med sin hjord
Så talar den herde som vet




Bunden vers av korpfjäder
Läst 343 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-13 16:53



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag läste den
sen
läser jag den igen

ja...
tung
tung som tyngande
mjölkstinna bröst
ämnade
för di
med
smärtan som skär igenom
vid hörseln
av
livsbarnets
hungergråt

det är så ofattbart att du har orden för dessa djupen
som jag i min erfarenheten tangerat gränsat vid men
aldrig någonsin kunnat beskriva

du är så viktig
du är så givande mig
tack är ett så litet ord
men jag viskar det ljudlöst
2010-03-16

    J. Herward
gammalmodig och väldigt tung text, den etsar sig fast i läsaren, jag som är ungdom tycker att det där med herdar och får, det får var och än tolka som dom vill, men den har sitt budskap. jag tycker den är exceptionellt :)
2010-03-14

  © anakreon VIP
Enastående skaldat, läste med stort intresse och inre tillfredsställelse!
Calle
2010-03-14

  halmstrå
Tänker att självaste livet håller handen på din grind
2010-03-14

  walborg
Tack Du benådade poet för denna starka fina text!
2010-03-13
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder