Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På scen ; Mina damer och herrar

baklängesresans märkliga perspektiv
det finns inget självklart där
i alla aviga motbilder
mitt liv är en tragisk komedi

kärlekslöst sömnnlöst drömlöst
förlorat innan det blev

mitt eviga motliv
ständigt på väg

ensamheten den stora fienden
mörkrets hjärta min lynniga vän
min farligt förtrogne älskare

mitt motliv strävar vidare

det är sällan en tragisk människa
sörjer
inte i rampljuset

där står clownen och

poeten




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 626 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2010-03-16 12:41



Bookmark and Share


    Yarissa
bra skrivet
2011-02-16

  Lavinia Röd
Starkt och snyggt skrivet!!!! Den här kan man vrida och vända på. Sparar för mer läsning! Applåderar!
2010-03-16

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara så sant starka väl funna ord Carola.
Förstummad
Sparas
2010-03-16

    ej medlem längre
Jag instämmer i hyllningskören här nedan. Strålande!
2010-03-16

  Suzy med punkterna
Kan knappast bli bättre än så här
2010-03-16

    ej medlem längre
Wow, så bra du använder orden.
Tycker speciellt om; ensamheten den stora fienden mörkrets hjärta min lynniga vän min farligt förtrogne älskare
2010-03-16

  Caprice! VIP
Därmed inte sagt att det måste vara likhetstecken mellan de två... ;-)
Men detta gör inte denna storartade dikt sämre. Så den belägger jag genast med kvarstad - får ej lämna läsrummet annat än för besök hos mig. Kram för den!
2010-03-16

  Catharina Edin VIP
Ja, den stackars poeten; mitt i rampljuset.
2010-03-16

  Måna N. Berger
Lysande Carola! Bokmärker den här!
2010-03-16

  Bodil Sandberg
Den här sparas rakt av tack Carola
2010-03-16

  aol
bara så sant skriftat
2010-03-16

  Anders Perols
Mycket väl skrivet
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren