Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett så nätt

Sonetten passar nog bäst för Petrarca,
vi andra gör så gott vi kan och skriver,
mest för oss själva, ger ett skojigt liv här,
och glädje gör att man ju ej vill snarka.



"Fy fasen, ska hon aldrig sluta dikta?"
Så säger vän av ordning kan jag fatta.
"Hon följer reglerna just som en kratta."
Jag roar mig och vill mot stjärnan sikta.



Terziner kallas visst den sista delen,
en knorr ska sättas fast på diktens slutsteg.
Uppenbart man skrivit några fel men,


det bjuder jag på gärna kära vänner.
Unna er en sanslös diktarvecka!
Sonetten är till alla som jag känner.




Fri vers av Tteresia
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-16 22:00



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Läste den med glädje! Också så kan man bli bekant ;)
2011-02-01

  thyra
Härlig!
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tteresia