Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är trött på tystnaden

Jag försöker öppna migsjälv
Jag vill börja tala
Jag vill att mina ord ska rinna som en älv
En älv där många människor vill bada
Men när jag väl öppnar munnen
Vägrar det viktiga att bli sagt

jag kan inte ens dö
i någon annans arm.
Jag kan inte ens så frön
Hos någon annans barm
Men det är dags att ändra på det

Det spelar ingen roll hur man tänker
det går inte att jämnföra lidande
Men vad som är ännu värre än att jämnföra
är att blunda
och det enda som är värre än att blunda
är att vara medveten om vad som sker
men varken säga eller göra något för alla de som ber.

Så vad kan en människa göra?
Börja med att öppna munnen
och sedan edast köra
Se hur allt det som gör någon försvunnen
Kan undvika att hejdas
och därmed förändra världen
genom att ett enda ord säga.




Fri vers av Nerak
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-16 23:13



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Allt börjar i liten skala. Ett ord kan så sant förändra hela öden i långa rader, åt vilket håll som helst. Det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Att tala är silver, att tiga...
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Nerak