Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mer än femtusen kurder dödades av Saddam Husseins regim genom en gasattack. De flesta känner till de hemska bilder av döda kvinnor, barn och män som spreds över världen.


Halepce 16 mars, 1988

en svart dag
himlen blågrå av grymhet
franska, ryska flygplan
flög lågt över
Halepce

ingen anade något
helt plötsligt
bomber av gas

liten och stor
naturen, djuren
gasen klippte av livet

efter någon minut
likt Hiroshima och Nagasaki
var mer än femtusen liv borta
kvävda på gatorna

stor sorg ...


Zarife Demir 16-03-2010




Fri vers av ZARIFE DEMIR
Läst 445 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-18 15:08



Bookmark and Share


  rebecca d
ja...
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ZARIFE DEMIR
ZARIFE DEMIR