Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
långsamhetens lov...


En liten sten



En dag ska du hitta en liten sten
en anspråkslös liten - och vit
i handen känns den nog ganska len
ta med den och bär den en bit!

Då känner du kanske hur stenen är
en skön liten bit av din dag
Och tyngden känns som ”Ja jag är här
känn efter och stanna ett tag!”

Bli kvar och förundras i stenens blick
och finns där i varat en stund
så vackert skimrar livet du fick
Bli kvar här vid meningens grund

Med ens kan du känna i stenens tid
att långsamhet bär mer än stress
I stenen rinner dagen som frid
All oro blir utsatt för press

En tyngd och en press som i stenens liv
blir kramat till sanning och kraft
när varat samlas som tidsfördriv
blir stenen det bästa du haft




Bunden vers (Rim) av korpfjäder
Läst 523 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-03-21 16:59



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
din sten doftar jord, den jord mina fötter möter: "I stenen rinner dagen som frid" är den vackraste meningen om jorden och stenen jag mött
2010-03-24

  Peter Matsa
Jag älskar stenar och fast jag borde låta bli, tar jag med mig stenar som jag tycker om. Speciellt sådana som ligger vid älvkanter, just under vattnet.

Den här texten talar till mig. Tidlöshet.
2010-03-23

  Gunnel André VIP
Levnadsvisdom med stor igenkänningsfaktor.
2010-03-21

  Nils Teodor VIP
Mycket vacker och klok dikt
med fint rim
2010-03-21

    ej medlem längre
Jag tänker Mindfulness! Underbar text. Om vi alla kunde leva efter dessa ord!
2010-03-21

  walborg
Otroligt fin text - klok - som den fridfulla katten på bilden med sitt inre lugn som ingen människa blir klok på och längtar efter själv.
2010-03-21

  LovisaCecilia
Intressant. Hur nått dött kan bli till liv.
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder