Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Halmstrå som funderade en hel dag


Platsen för människans hopp


En yta lika stor som ett frimärke, eller kanske två hundra fot. Tumslångt centimeterburet tomrum.
Du och jag i den enda förening två människor kan uthärda.

Platsen för tillblivelsen


Så stor är den, att hela vår längtan ryms
och så liten
att världen inte har skådat dess närvaro



tomrummet
i vilket kosmos föds och universum blir till
i mellanrummet mellan pulsslagen
och just där tanken möter fruktan att aldrig bli hörd


det är där hoppet har sin hemvist







Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 322 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-03-23 17:15



Bookmark and Share


  Anders Perols
Mycket välskriven och tänkvärd dikt.
2010-04-07

  aol
äkta bra skrivet,tack
2010-04-02

  walborg
Stor applåd för att så detaljerat hitta just dit!
2010-03-24

  Lena Krantz VIP
Mmm kan nog vara så, det är väl mellan raderna eller när människor är tysta som det viktigaste sägs så..

Snyggt!
2010-03-24

    ej medlem längre
verkligen tilltalande skrivet, det känns rätt eller mycket möjligt
2010-03-24

  Kristina Wallbing
Fantastiskt bra!
2010-03-24

    ej medlem längre
det här är en ruskigt snygg platsbestämning!
2010-03-24

  Gunnel André VIP
Att kunna uttrycka ingentingets rum som det skapades förutsättning är inte nåt som vem som helst kan formulera. Du kan det! Jag applåderar!
2010-03-24

  Carola Zettergren
Jo, jag tror att du har rätt, någonstans där finns det!
2010-03-24

  halmstrå
fullkomligt hårresande hisnande fantasiskt.
och det värsta är att jag tror du har rätt.
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder