Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppen iris mot jämngrå himmel


Jag har chili under naglarna
men du vet hur det är
när man gräver i mörkret efter erfarenhet

Man hittar fragment av ett ideal
men inte fogarna som binder dem samman

Helt enkelt för att de tillhör någon annan
Förlåt mig

Jag bär stjärnor i ögonen
En inkapslad sekvens från en sval sommarnatt
På den tiden
då intryck gjorde intryck
på riktigt

Det var länge sedan
Jag var mer formbar då
I asfalt är det svårt att göra avtryck

Jag har stått här vid vägen så länge nu
att jag glömt från vilket håll jag kom
men det gör det samma
Det är inte dåtiden jag vill fånga

Regnet strilar över solskygg hud
Tvättar vidöppen iris
Drar med sig mascaran
ner över halsen

Det ilar i synapserna
Isar i frostbitna celler

I ett smärtande sorl
låter jag masken rämna
och falla i spillror runt vita converse

Små lätta droppar vaggar mitt sinne
och viskar ömt till sprucken själ

Att samma regn som dräper en vinter
föder en vår




Fri vers av HQ
Läst 577 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-03-24 19:46



Bookmark and Share


  Armo
Otroligt vacker text, applåderar
2011-10-22

  Armo
Otroligt vacker text, applåderar
2011-10-22

  Armo
Otroligt vacker text, applåderar
2011-10-22

  Saru
Flera höjdpunkter i dikten, fantastisk!
Min favorit är "Små lätta droppar vaggar mitt sinne
och viskar ömt till sprucken själ
Att samma regn som dräper en vinter
föder en vår"
Tack!
2011-01-12

  Elaine Hildenborg
De första raderna är alldeles underbara, vilken inledning. Fantastisk dikt, gillar skarpt!
2010-12-13

  Connie
Jag har stjärnor i fickan efter att ha läst din text!
2010-11-15

  Anders Perols
Mycket bra diktat.
2010-05-25

  PPQ
lysande:D glad påsk på dig... vilken text
2010-04-03

  Sunlight
Mycket bra och träffsäkert skrivet,
och slutet är klockrent!
*applåd*
2010-03-25

  Joakim Södersten
Tycker om, en applåd!
2010-03-25

  Jazz-75
Så bra, så bra!
2010-03-25

    Rich_dark
hela denna "resa" låter "nyttig" eller välgörande, dessutom bra beskrivet
2010-03-25

  Eduardo
sublimt vackert
2010-03-25

    ej medlem längre
En mycket bra dikt! Varje rad är läsvärd ... och slutraderna är en extra fin betraktelse.
2010-03-24

    ej medlem längre
Älskar det sista stycket. Fenomenalt!
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ