Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till ljus

jag har köpt en likadan väska
men vintern bor i min
och hundarna som satt så vackert
de bar den nu i sina käftar
av instinkt
och utan befallning

 

de springer i månsken mot våren
och försöker bära mig dit




Fri vers av vissla
Läst 948 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-11-20 18:37



Bookmark and Share


  Propella
Oj vilken text! *visslar*
2005-11-29

  Rublev
tycker mycket om :)
ger mig hopp och väcker längtan...

förstår inte: ”de bar den nu i sina käftar”
tycker de borde bära den, eftersom de springer mot våren...
2005-11-28

    tower4
Jag tror att det mitt i vintern och bland alla hundarna finns en solsken och gulliga hundar (typ labradorer) och - precis som du skriver - allt går mot våren, vare sig du vill det eller inte :-) Det går inte att stanna...
2005-11-20

    ej medlem längre
flåt.. tryckte sänd innan jag var färdig. ville även säga att du väcker nyfikenheten i mig med denna dikt.
2005-11-20

    ej medlem längre
bara att hålla med nedan.
2005-11-20

  Per Rydberg
Underbart mystisk. Bara läser och njuter!
2005-11-20

  Saga-Sofia
Vackert. Och jag gillar väskan.
2005-11-20
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla