Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när lillan kom till jorden

det var i maj när freden kom
1945 när kriget tog slut
när Norge och Danmark blev fria
när ljusen tändes igen
på andra sidan sundet
när människorna och kunde
andas ut äntligen och
börja leva igen i fred
den dagen den 5 maj 1945
dansade man på gatorna
jublade och kastade konfetti
från fönstren ut över torgen
man kallade de nyfödda
för fredsduvor och satte
rosetter i deras duniga hår
en av dem var jag och
på något mystiskt sätt
minns jag alltsammans
det har präglat mitt liv
och jag är ännu fredlig
men inte längre världen








Fri vers av Örnhjärta - Björnhjärta
Läst 411 gånger
Publicerad 2010-03-28 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Örnhjärta - Björnhjärta