Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du bromsade och bad mig gå av


vi kom åkande
på samma väg

i samma fordon

plötsligt

bad du mig
gå av

du skulle åt höger
jag skulle åt
vänster
sa du

jag pekade på skylten
återvändsgränd

men du hävdade prompt
att jag skulle ditåt

jag kunde ju ringa
om jag gick vilse

jag gick vilse
omedelbart

jag ringde men fick inget svar
jag ringde igen
och igen
och igen

ditt nummer
var det enda numret
inlagt

jag gick
och snubblade
halkade

måste ha sett ut som
ett fyllo

förstod
ingenting

min väg
tog slut

abrupt

jag gick tillbaks
några meter

men du sa ju
att det var hitåt
jag skulle

du sa ju det

det var ju det du sa

så här står jag nu
i det svala mörkret
och vet inte när
vägverket
kommer och bygger vidare
på den här vägen

eller när jag får mod
att springa tillbaks
till korsningen

och lifta åt ett annat håll

åt vilket håll?
vill aldrig tillbaks
dit jag kom ifrån

vill ikapp dig

för jävligt bara
att veta
att du inte

väntar



på mig













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 863 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-03-31 18:17



Bookmark and Share


  ellenheiman
det är så rätt, fast så fel, men så otroligt bra!
2011-10-08

    Mandelma
Jag slutar aldrig förundras över dina texter. Jag börjar tro att
flera av dina texter är de bästa jag någonsin läst. Skickligt, snyggt, genialiskt!
2011-01-17

  swimsus@gmail.com
En bra dikt du skrivit om hur naiv man kan vara och hur blint man kan lita på den andres ord. Tragiskt. Skickligt skildrat.
2010-12-10

  Pauline Pousár
Mycket bra.
2010-08-05

  JohannaCarlsson
Den här var riktigt, riktigt bra.
Jag gillar att du upprepar vissa meningar. Det gör det mer påtagligt.
Riktigt bra.
2010-07-30

  Maria Jännebring
Vill skriva till dig om vad bra gripande du skrivit och hur mycket jag behövde dem rader för stunden, men jag kan inte hitta dem ord som kan beskriva hur bra.
2010-06-25

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket skickligt skrivet. =)
2010-06-07

    Kalle Bobbie Immanuel
"vet inte när vägverket kommer och bygger vidare" - gillar just denna rad, allt känns så hopplöst.

Detta är bra bra.
2010-04-01

  walborg
Som en mardröm.
2010-03-31

  Anders Perols
Mycket välskriven allegori. Bra!
2010-03-31

  Peter Matsa
Metaforiskt genial.
2010-03-31

    ej medlem längre
Vill allra helst höra dig läsa denna på scen, Staffan! Tyckte mycket om ditt sätt all läsa!
2010-03-31

  Emme
Mycket mycket bra skrivet... Vill läsa mer!
Jag förstår att det gör ont, har ont själv...
2010-03-31

    Max Poisé
jag läser och hyperventilerar med en brun amerikansk pappersspritpåse i högerhanden samtidigt som min blick stirrar apatiskt mot väggens gråa betongmönster.

Briliant min vän..briliant!
2010-03-31

  pyre
oh nej!
Va ont det gjorde att läsa det här :( men så fint!
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP