Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du ska göra så mycket att inget blir bra eller lärorikt, utan bara dåliga erfarenheter.


Utanför

Långsamt klockan går, orden vrids och vänds på.
Bistra miner, stilla tick mot nästa dag och sittande arbete.
Jag skriver, river, spånar idéer och i ren iver plöjer ner vad som ska finnas med, med omnejd ska allt fyllas, sedan beskylls man för att inte göra rätt.
Tiden är pengatvätt.

Snabbt klockan går, jag vrids och vänds på, vill sova och bli serverad mackor på sängen. Inga hängslen på, idag.
Jävla vardag.

Utan kunskap, stilla och lätt, med lite kunskap väldigt komplext, massor av den ger dig makt men inga vänner.
Du bestämmer, tydligen.
Jag vill göra lite av varje, då. Inte vara ovanpå.
Sitta, stå, sitta, stå, gå, gå, gå.

För vad får jag, en tanke om att såhär ska jag inte göra igen,
Sedan en vink från en gammal vän och arbetsdagen tycks finna slutet och jag går mot dagsljuset ut i solen där jag kan vara med mina egna åsikter utan varken krav på kunskap eller plikter.




Fri vers av Cizzi
Läst 359 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-30 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cizzi
Cizzi