Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funkisliv Vuxenliv

Tekokarn dallrar
Kopparna skallrar
Växer till berg
med kastruller och fat
Rester av mat
blandas med vatten
Kalkgrumligtvatten som
läcker ur kranen
Ratten går av av, får inte fatt den!
Drip Drop Drip Drop
Tyst med dig, STOP!
Främmande steg i trapphuset
stannar
brevbärarn bänder
upp brevlådan
sänder
in nyheter och lyhördheter
om folkmord
och extrapris på blomjord
Trycksvärtan fräter mitt luktsinne
Envist försöker att svärta mitt minne
Öppnar posten
nynnar en sång
Läser mellan raderna
- Livet är tvång!
Pensionsbrevet har anlänt
fast det var aldrig eftersänt
Får man aldrig läsa om nåt kul som har hänt?
Fotstegen hastar nerför trappen
Hunden skäller
Skallen ekar
Dörrar smäller
Inga lekar




Fri vers av Slangbellan
Läst 378 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-30 15:47



Bookmark and Share


  Lady Alassa
det rationella så effektiva vuxenlivet i ett nötskal.
Knekt på två sekunder, Äntligen "Pensionsbrevet"
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Slangbellan