Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rena papper en blyertspenna








Skriv människa skriv


om hur blodet stockar sig i benen
värker hål i hälen och gör det omöjligt
för henne att ta sig fram


sprutor och piller får henne illamående
likaså mat
dagarnas namn var borta och likgiltiga


hon mindes att påsk varit hennes helg
färgerna maten vårtecknen


hon och barnbarnen som ritat påskduk
på ett underlakan
innan hade de hunnit med att spela kula





nu brydde hon sig inte
hemtjänst och sjukvården
och sjukvården och hemtjänst

var det här hennes hem längre

hon kom ur sängen när hon behövde
och hon visste att det kunde bli värre


(så här tycker jag inte om att skriva
så den torkar nog bort av sig själv)




Fri vers av Bim
Läst 571 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-31 08:17



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Du säger det bäst själv ; skriv människa skriv... Du gör det så bra!
2010-05-08

  Per Rydberg
Jag uppskattar din text: Du förmedlar starka känslor med vardagsord. Som vanligt när du skriver är det något magiskt med dikten!
2010-03-31

  Tothem
Du beskriver så bra att jag nästan kan sätta mig in i hur ont det gör att gå men... det kan jag bara ana.
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Bim