Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en jättegammal dikt. Men jag tycker om den. Och den passar ju mycket bättre in på sommaren. Men läs den ändå om du vill.


Sommardikt

Ingen mer matte, inget mer språk
Ingen mer svenska eller annat av skolans tråk
Våren har slutat och sommar tar vid
Låtom oss fröjdas denna ljuva sommartid

Festivalerna börjar, minst en i varje stad
Och vem vill va en looser och missa en gayparad
De äldre lämnar städerna me’ns yngre flyttar dit
Och det som förr var vuxnas hemmaplan blir hem för ung elit

Kärleken den blomstrar i var rabatt och snår
Men kärleken den brister och det spilles mången tår
Ett hjärta av is i ett hav utav sol
Fester av glas uti kompisars pool

Men glas kan lätt krossas och sommarn är kort
Och den kärlek som lovats, kan lätt glömmas bort
Och vinden den viner i hjärtat av is
Ett hjärta som bör smältas till varje pris

Men isen i hjärtat krossas till bål
Och glasen de höjes till en GHB-skål
Och det krossade hjärtat i behov utav tröst
Får allt lov att vänta tills det blir höst




Fri vers av Nioma Trey
Läst 570 gånger
Publicerad 2005-11-06 20:55



Bookmark and Share


  kärleksbarn
gaaah, linnea du är klockren!
(och snygg bild oxå ;) )
2005-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Nioma Trey
Nioma Trey