Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åter-post. Kändes aktuell.


Nocturne

Nocturne


Det är så mycket trasigt
Det är så bara vått
Det krymper varje droppe
Det är i alla rum
Det tömmer och förbittrar
Det lockar och det skräms
Det heter aldrig något
Det bleker dina bilder
Det äter alla änglar
Det biter och besvärjer
Det många inte anar
Det alla manar undan
Det väser och beslöjar
Det måste gömmas undan
Det slutar aldrig komma
Det släpper aldrig taget
Det står och trampar vatten
Det skaver skaver skaver
Det enda och det enda
och det enda och det enda
Det som du inte orkar
men du anar vad det kräver
och du undrar om det räcker
om det kostar dig för mycket
och du ber att bli benådad
du har väntat alltför länge
när du anar att det ljusnar
och det lättar från din skuldra
så du börjar våga tänka
att det kanske ändå kanske
skulle kanske kunna ändå
men det är så svårt att tro

och natten är så lång i lilla huset




© Anders Bek, 16/4 2004




Fri vers av Anders Bek
Läst 1031 gånger
Publicerad 2005-11-06 22:09



Bookmark and Share


  Allica
Hm, den här växer på en.
Är nog förmodligen sämst i världen på konstruktiv kritik för oftast får jag bara fram "-Fyfan va bra!"
2005-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek