Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att allting är och måste levas på gott och ont


Staden

Från en blek sol
under en strimma av ljus,

synes en jättestad
av stål betong och
domhögsta hus,

som sträcker sig
mot en himmel
utan nåd,

badar i ett folkhav
letar öar som en
drunknad,

få spolas upp i en
park kramas av en
sol så ljuv så öm,

allting pulserar
svämmar böljar
mot lutande fasader,

fönster som
glödande ögon,

varje fot bär en människa
med sin egen dröm,

någonstans så lika
vi trampar livets
vindlande gång,

under svävande stjärnor
i iskall lysande falsk neon
vandrande i stora lysande fång,

bilar för millioner under alla
broar allting byggt av kapitalet,

som ljusormar av magma
floder av ljusväggar så ringlande
så evigt till och från,

jag vill bara gråta för allting
hyvlas ner till intet
tills du icke hittar minsta spån,





Fri vers av aol
Läst 618 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-04-03 11:16



Bookmark and Share


  louisegirl
Mycket vackert!
2014-04-04

    ej medlem längre
varje fot bär en människa med sin egen dröm ...
bara den raden är en dikt i sig,
Tycker OM
2010-04-07

  Monika A Mirsch VIP
bokmärker och njuter av dina ord, dina tankar
2010-04-07

  Jazz-75
"Varje fot bär en mänska", fastnade mest. Det här var verkligen fint. Böljande läsning!
2010-04-06

  Bodil Sandberg VIP
En fantastiskt dikt min vän med starka gripande formuleringar
som omöjligen kan lämna någon oberörd!!du fångar vandringen på vacklande men träget tappra steg genom stad så jag får rysningar så starkt ..för mig strömmar likaså ien anda på sjuttitalet ..vissa känslor som bar mig då poffar liksom opp..det enorma kalla Då ochäven NU runt om..men livet måste levas ja

Allting pulserar
svämmar böljar
mot lutande fasader

som ljusormar av magma
floder av ljusväggar så ringlande
så evigt till och från,

jag vill bara gråta för allting
hyvlas ner till intet
tills du icke hittar minsta spån

sparas tack du är så skicklig och din känsla är fullt ut
du skriver helt otroligt bra som ingen kära aoliesen!!! !kraam
2010-04-05

  Gunnar Hilén VIP
Tack...så låt oss gråta !
2010-04-05

  kråkan VIP
hua!..så ont..vackert..man vill gråta..mitt i allt liv..mycket bra!
2010-04-05

  Elwania
oj nu gråter jag vad du kan röra vid en människas själ
sen är jag på väg till köpenhamn i morrn åker jag ska ha din dikt i tanken
2010-04-05

  Miss Mod
Sparar denna, för att återkomma till, formuleringar att glädjas av.
2010-04-04

  anits VIP
Mycket, mycket vackert poetat
2010-04-04

  mare VIP
Fint skrivet..
2010-04-04

  Maria T
"varje fot bär en människa
med sin egen dröm."
Fint skaldat.
Glad Påsk min vän
2010-04-03

  Eva Langrath VIP
Liv att levas dina ord berör starkt

"varje fot bär en människa
med sin egen dröm,

någonstans så lika
vi trampar livets
vindlande gång,"
2010-04-03

  Mats Henricson
Sobert, dokumentär anstrykning och verbalt underskönt ! Bokmärker !
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol