Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har bott på en galgbacke

i en stuga där en man tog sina barns mors liv
i en före detta uppfostringsanstalt för vanartiga gossar
i en gammal skola med aga inslaget i väggarna
i en kursad lanthandel.

Historiska vingslag flaxar
ilsket kring mina liv.

Jag tvår mina händer
i smutsiga byk
går i andras olyckor
hänger gardiner i pinade fönster
låser upp uppbrutna dörrar
fäster bilder på trasiga tapeter
gnider på outplånliga fläckar
lappar och lagar
putsar och fejar
sopar framför dörren.

Aldrig blir där rent igen.




Fri vers av Fokus
Läst 402 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-04-04 06:56



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Fascinerande tankeflykt och snabba bildväxlingar. Lättläst men ändå gripande. Verkligen snyggt jobbat! Gratulerar! Rune.
2010-10-24

  Kim VIP
Snygga uttryck!
2010-10-19

  Ingela Svenson VIP
Riktigt bra både som bokstavlig text och som en metafor! Texten piskar läsaren med sin fulla innebörd!
2010-05-15

  Stefan Viljehammar
Med bön kan man bryta förbannelser.

Härlig dikt.
2010-04-04

  objekt3
början är underbar !
2010-04-04

    deb8
Hela planeten är en stor galgbacke. Intressant perspektiv och sensmoral i denna.
2010-04-04

  Nanna X
den här är så bra för att denfungerar både metaforiskt och bokstavligt. jag bor på en galgbacke i verkligheten, för övrigt.
2010-04-04

  Katinka VIP
Du har ett mycket bildrikt språk, fint att läsa.
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Fokus
Fokus