Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett utkast som jag plockade fram, ordade om under tiden tankarna passerade och till slut så kändes dikten självklar att tillägna poeters medlem nr. 473


Förtunning


låna en svalas gryningsvingar
fläkta vind som sopar
bort grus från mörka dörrars trösklar

möt strålarna
som försöker tränga sig
igenom de tätaste
av bladverk
fyll kupad hand

häll allt av värme
i den iskalla smärtande vaken

det som i dag är en pansardörr
är även i morgon en dörr
ytskiktet flagar sakta
tunnar ut

om även alltid en dörr




Fri vers (Fri form) av _Mian_
Läst 449 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-10 23:59



Bookmark and Share


  Deva
fantastiskt, sparar som bokmärke..
2011-01-31

  Vind
...så ock nöts handtag

Tycker om ditt språk.
2010-11-13

  Rachel Roth
trösterik, fin
2010-11-11

  Fredrik P. VIP
strålande fin poesi
utan vidare analys
tack!
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_