Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.samuelrajeus.serp.nu


TÄNKANDETS SKYDDANDE FUNKTION

Det pratades mycket bland vännerna om detta ämne men jag lyckades aldrig formulera det på print förrän nu.

Med detta tankesätt skyddar du dig utan att för din skull skada andra. Det är viktigt att poängtera att med detta tankesystem du skyddar i själva verket både dig och den andre eller de andra och tar inte till destruktiva medel för du inte är nedslagen.

 

 

I den stunden då jag kände så starkt för dig

och utelämnade hela mitt hjärta, hela mitt jag till dig,

lovade jag mig samtidigt att vara förberedd

för att det ska ta slut på ett eller annat sätt en dag.

 

Att det kommer att ta slut är ingen tvekan om.

I det bästa fallet blir det ofrivilligt

att jag eller du lämnar denna värld

genom naturlig bortgång.

 

Men att det tar slut är ett faktum,

i alla fall när det gäller denna materiella värld.

 

Varje natt när du, ditt lugna andetag,

sovande vid min sida, fyllde hela mitt universum,

lovade jag mig att inte bli nedslagen

den dag det tar slut.

 

Och när den dagen till slut kom

var jag någorlunda förberedd.

 

Förberedd?

 

Det betydde inte att jag inte älskade dig till fullo.

Det gjorde jag. Och det gjorde jag stort.

 

Det betydde inte att jag inte blev ledsen.

Det blev jag. Och det blev jag djupt.

 

Det betydde inte att jag inte grät.

Det gjorde jag. Och det gjorde jag mycket.

 

Det betydde inte att jag inte sörjde denna förlust.

Det gjorde jag. Och det gjorde jag med vördnad.

 

Men jag blev inte nedslagen,

inte förkrossad,

inte deprimerad,

jag blev inte sjuk,

för jag var förberedd.

 

Tänkandets skyddande funktion.

 

 @ Samuel E. Rajeus_ 05 april 2010 _ Stockholm 




Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-05 18:31



Bookmark and Share


  Anna*
Att vara mentalt förberedd är en skyddande funktion som gör den yttersta skilsmässan uthärdlig. Ömsint och fint skrivet.
2010-05-02

    leelee
En väldigt intressant text, tänkvärd och välformulerad. Jag tänker själv att man måste ha en trygghet kvar, som man kan retirera till ifall det värsta händer. Alltså att ha något som man har kontroll över själv, som inte är beroende av partnern. Att ha en sådan trygghet medför faktiskt att man vågar att älska mer fullt ut...
2010-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP