Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi i Venedig (episodio 9)




déjà vu ur alla vinklar!
Vi
ser dig
åter sugas in
i sagotunneln
som på osynliga skenor
men det är du
som styr
gondolen vare sig du tror
på åran eller ej
såsom dina ögon
själva
följer
orden
längs bilderboken, vandrar katedralerna
sakta
på vattnet
väljer sina speglingar
bland oss
utspelar sig dina
drömmar i städer som du aldrig
varit i. Vi
ser hur du
drunknar i människor
i brist på kontroll
förvandlas staden till skranglig bergodalbana
kränger
skräckblandad
i gammaldags förtjusning över
undergången
rakt in
genom totala ellipsen
landar du
på duvan på tornspiran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-07 19:23



Bookmark and Share


    prima donna VIP
skönt flöde, lagom delirisk :) ...fast jag ser Dig i VeneDig
2010-04-25

  am
Skönt flyt i denna. Jag gillar början "déjá vu ur alla vinklar!", och det rytmiska i hela dikten.
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP