Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrivet till en melodi inom mig, tänkt som en sång




Livet är nu

Livet är nu,

livet är du och jag min vän.

Friheten är

när vi tillsammans lever den.

 

Sanningen är

vacker och oförglömligt skön.

Drömmarna bär

livet som är

just nu.

 

Dagen som går

flyktigt den evigheten bär.

Ansiktets spår

visar att verkligheten är

 

svår att förstå.

Minnen av smärta finns ju där

mejslade ut,

huden i berg och dal

till slut.

 

Glädjen som fanns

kan den som läser också se.

I livets dans

är ingeting viktigare

 

Skönheten bor

i livsvisdom som mejslas ut

ända till slut.

 

Slutet som göms

redan i minsta lilla frö

rymmer ett hopp

allting som lever måste dö.

 

Friheten är

att alltid leva i just nu

det vet vi ju.

 

Längtan mig bär

in i en evighet av ljus

så långt ifrån

storstadens hårda slammerbrus.

 

Här kan jag bo

uppfylld av kärleksljubelsång,

leva och le

lyckligare.

 

Här kan jag bo

uppfylld av kärleksljubelsus

Sommarnattsljus.

 

 

 

 




Bunden vers av Sommarnattsljus
Läst 311 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-04-08 15:50



Bookmark and Share


  Trädflickan
Friheten är

att alltid leva i just nu

det vet vi ju.


Det känns som att det ligger en sanning i dessa ord.
2010-04-22

  Anna*
Underbart varm och insiktsfull sång med undertoner av ljuvlighet. Skulle gärna vilja höra melodin =o)
2010-04-17

  Larz Gustafsson VIP
"Livet är nu" inneh¨ller en ofantligt stor och viktig sanning.
2010-04-12

    ej medlem längre
En fin text, kan nästan höra melodin!

Tycker speciellt mycket pm dessa rader;

"Skönheten bor

i livsvisdom som mejslas ut

ända till slut."


Hälsn. Ann
2010-04-09

  Sommarnattsljus
Kära Necas. Du får förklara var du ser mycken rädsla, för jag ser ingen sådan. Allt det bästa! Kram! A
2010-04-09

  NECAS
Fin och full av framtidshopp. Men också mycket rädsla.
Äkta & ärlig
Det är bara att leva vidare
Melodi?
2010-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus