Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårrus

Solen skiner,
Vattenmättad snö i djupa drivor,
pumpar genom dina vita lemmar:
Såhkie, Såhkie, nu....

Ge mej av din livskraft,
pulserande, flödande över.
kall som is men frisk,
Såhkie, Såhkie, nu...

Natten kommer,
allting stillnar, blodet fryser.
Men i marken spränger djupa flöden:
Såhkie, Såhkie, igen....






Fri vers (Fri form) av Lena Nilsson
Läst 846 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-11 20:23



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Vacker!
2010-06-10

  Rosmarin
fint med temat av de upprepade samiska orden

som en tung ton i bakgrunden, en puls
2010-04-12

  Per Teofilusson
de samiska orden lägger sig med en ngt tyngre andning om de svenska. Min röst förändras just där då jag läser högt.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson