Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyst och mjukt

tyst och mjukt gick  han uppför trappan

och obemärkt ut på balkongen

lyfte sitt ansikte mot himlen

som levde sitt eget stjärnspäckade nattliv

öppnade sin famn och sträckte

sina armar med kärleksfull vördnad

mot den Allsmäktige

mot det stora hisnande okända

som lyste upp hans ansikte

och man kunde nu urskilja

ansiktets linjer

de stora mörka runda ögonen

hans höga kindknotor

silvret i de svarta lockarna

den mjuka munnen

och de vackra vita tänderna

när han tackade för livet

för kärleken

och bad en bön

låt oss få njuta och vara friska

en stund till

och den vackra gestalten

andades in den svala luften och

böjde sitt huvud ödmjukast

när han tyst och mjukt

återvände till  de upplysta

rummen......  

 

 

 

 

 

 


Papessa 100414

 




Fri vers av papessa
Läst 455 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-04-14 22:13



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vacker. =)
2010-06-03

    ej medlem längre
tackade för livet, kärleken
böjde sitt huvud ödmjukast
- vacker bild och vacker känsla du förmedlar med vackert språk
2010-04-15

  Bodil Sandberg VIP
Hej papessan jag tycker mig finna en speciell andemening här..förbaskat snyggt!!!
2010-04-15

    sunnanvind
Man riktigt ser, o man har ju sett en hel del såna stunder, då någon stått sådär.. som en stund i eftertanke..
Mycket fint skrivet o man vill ju nästan fånga sådant i bild, vilket inte alls går, jo med din text till isåfall;)
2010-04-15

  aol
underbart skaldat, fick en sån närhetskänsla
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan