Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
översättning Elof Hellquist


Ett råd från Hesiodos till Mannen vid älven

Vade du ej genom älvens beständigt rinnande flöden,
förrän du händerna tvått i det klara och ljuvliga vattnet
och du har skådat däri och bedit en bön till dess gudom.
Den som går över floden och icke sin ondska har avtvått,
drabbas med tiden av gudarnas hämnd och de svåraste sorger.




Övriga genrer (Översättning) av vera gade VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-15 14:28

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
är det vulkanen i Moder Jords innandöme som rör på sig....
vi måste vara många som "går över floden och icke sin ondska har avtvått"...
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP