Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makabert (100 ord)

De där makabra människorna som inte begraver sina döda. De som behåller dem hos sig och vägrar släppa taget om den döde. Inte en dag, eller två eller ens en vecka eller månad, utan de behåller den hos sig. Sover med den, äter med den, pratar med den, och dylika perversiteter. Förtränger stanken.

De skrek till den först, grät hejdlöst, vädjade, för att sedan ge upp och sen anpassa sig till situationen.

Jo, jag har läst om dem, men nu förstår jag fastän jag inte vill förstå. Vem vill vara pervers.

Du kunde väl bara sagt att du var död.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 930 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2010-04-16 19:35



Bookmark and Share


  Rachel Roth
oj, så stark den här texten är...
2010-06-05

  lodjuret/seglare VIP
Ja, jag lovar att bättra mig till nästa gång. Jag gillar det här lilla överraskande alstret. Precis vad en slöing kan behöva för att vakna till på 'morgonkvisten'. Trenne rosor av di röda förtjänte den
2010-06-05

  Göran P Rödholm
En klockren text. Det förrädiskt enkla tilltalet i vändningen på slutet. Och - förstås - får det mig att tänka på Hitchcocks film Psycho. Jag gillar ditt språk. Tack för den makabra läsningen.
2010-06-04

  Miss Mod
En klurig lelee-text, underbar.
2010-05-14

  Bodil Sandberg VIP
ojsi..de där makabra männskorna ja..dom har man ju läst om*
och ett tu tre står man kanske där breve...enastående bra och superbt skriftat.som alltid!
2010-04-21

  erkki
Enn leeleesk luring, tänkte jag. Detta finns inte. Måste komma någon knorr på slutet. Och det gjorde det!
Skoj som alltid!
:-)
2010-04-18

  ~Leonardo~
Kulturellt gångbart i en del av världen, och då är det acceptabelt visst. vad som är normalt någonstans är onormalt någon annanstans. visst är det märkligt...rent av "makabert" som du säger.
här...skulle detta vara helt oacceptabelt.
2010-04-16

  blaite
Fan så bra du är. Maestro på 100 ord
2010-04-16

    ej medlem längre
Jag får många funderingar av denna text.. Vad symboliserar den? En relation? En person? Något undermedvetet? En känsla? Något annat? Men rubriken och innehållet griper tag.
2010-04-16

  Carsten
Väldigt stark text. Jo. Men jag uppfattar också, mot slutet, en viss förståelse - trots det uppenbara äcklet. Språket är distinkt, klart och - ja, vackert (trots idéinnehållet; eller just därför). TACK!
2010-04-16
  > Nästa text
< Föregående

leelee