Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svt.se debatt: makt och personförföljelse i politiken - nytt eller gammalt?


Hesiodos inlägg i dagens politikerdebatt

Ej den som sanningen älskar man gynnar, ej heller den god är,
nej missdådaren, skurken, den ära de högt, och han gynnas,
ty all känsla av blygsel och heder har flyktat från världen.
Nidingen kränker den ädles rykte med dikter och påfund, styrker därpå med falskelig ed de lögner han utspritt.
Tätt i de plågade mänskornas spår sig avunden smyger, skadeglad, grinig och blickande snett på allt och på alla;
ack, hjälp mot det onda ej skymtar i fjärran.




Övriga genrer (Översättning) av vera gade VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-17 17:06

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vägra rösta!
2010-04-19

  Måna N. Berger
Intet nytt under solen!
2010-04-19

  Jaseph
Hesiodos avslöjar oss.
2010-04-18

    ej medlem längre
Människor är sig lika genom alla tider ...
2010-04-18

  Anders P VIP
Vår tid har fel sorts hjältar
2010-04-17

  thyra
Kloka ord som du visar på grunden för. Fint!
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP